söndag 2 januari 2011

Potträning!

Ja nu är det dags! Lilleman ska bli torr!
Vi har pratat om det ett tag nu och innan jul så bestämde vi att han skulle prova att gå utan blöja en dag efter nyår. Så idag var det dags!
Efter morgontvätten så på med kalsonger och byxor, han tyckte det kändes lite konstigt och ville nog kanske ha blöjan på sig. Men vi testade. Efter ett par timmar så försvann han in på toan och låste dörren. Efter en kvart kom han ut och talade om att han "släppt en bajs i pottan och en i toaletten och kissat med"! Duktig kille!

Sen var det dags att följa med pappa ut och skotta lite. Bad honom gå på toan först men det ville han inte, så vi hann bara på med alla kläder och ut i fem minuter så kom det lite kiss i brallan. Men vi bytte bara om och ut igen. Ingen mer läcka idag, han kissade en gång till innan det var dags för nattblöjan. Då tyckte han inte att han behövde ha blöjan på sig inatt heller, men mamman tog det säkra före det osäkra och sa att vi har blöjan på några nätter till så du får öva mer på dagarna! Så imorgon bitti åker böljan av och pottan/toaletten får användas!

Just nu sitter jag och lyssnar på en tokarg Brallis som vägrar somna. Hon somnade på en gång när maken la ner henne vid 19-tiden men vaknade efter en knapp timme och nu vägrar hon somna om...och mamman tar inte upp henne! Hon börjar lugna sig lite i skriket nu iallafall....så snart kanske hon kommer till ro lilla snuttan!

Jag ska iallafall lägga mig på soffan och se om det finns något skoj på tv´n en kväll som denna.

Ha det gott/ Åsa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar